čtvrtek 12. listopadu 2015

Kuřecí roláda / Chicken Roll

Kuře se dá dělat na tisíce způsobů. Je velmi jednoduché opláchnout kuřecí prsa, okořenit a hodit do trouby. I já to občas dělám, především, když nemám moc času. Dnes jsem čas zastavila, abych tě něco naučila ...

Proč? 

Každý týden, mi přiletí od Courtney otázka: "Co budeme tento týden vařit? Máš nějaký nový nápad?" Nápadů by byla spousta, ale u nás se vaří zdravě - a to klasická česká kuchyně moc není. :-) 

Když jsem tuto otázku před několika měsíci dostala, ihned mě napadla kuřecí roláda. Je to sice klasické kuře, ale není nudné a já se teď s tebou o můj recept podělím. :-) 

_______________________________________________________________________

Chicken can be done on thousands ways. It´s very easy to rinse chicken breast, spice up them and put them in the oven.  Well, I´m doing it sometimes too, especially when I do not have much time. Today, I stopped the time to teach you something... 

Why? 

Every week, I´m getting question from Courtney: "What will we cook this week? Do you have any new ideas?" I have a lot of ideas, but we cook healthy food for us - but Czech cuisine is not too much healthy :-) 

When I got this question a few months ago, I immediately got an idea to make chicken roll. It´s a classic chicken, but it´s not boring. And now I´m going to share my recipe with you.  :-) 



INGREDIENCE / INGREDIENTS

- 4 kuřecí prsa / chicken breasts
- slanina / bacon
- 4 vejce / eggs
- zelenina (hrášek, kukuřice, paprika, špenát - co máš rád) / vegetables (peas, corn,
  pepper, spinach - everything you like)
- sůl / salt
- sladká paprika / smoked pepper
- pepř / pepper
- máslo / butter
- 100ml kuřecí vývar / chicken broth



NÁVOD / INSTRUCTIONS

1.) Na pánvi si připravíme míchaná vajíčka, do kterých přidáme zeleninu (já přidala          hrášek a kukuřici). Necháme zchladit. 
     Prepare scrambled eggs and add vegetables (I added peas and corn). When it´s done,
let it cool down.

2.) Opláchnuté kuřecí prsa rozkrojíme v půli tak, aby vznikl velký plátek.
     Washed chicken breasts cut in half to make bigger slices. 

3.) Plátky naskládáme k sobě, tak aby se okraje lehce překrývaly. 
     The slices put together, that the edges will slightly overlap. 

4.) Plát osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a přidáme vajíčkovou směs. Poté kuřecí prsa srolujeme do válečku. 
      Slice sprinkle with salt, pepper and smoked pepper, add the egg mixture. Then chicken breast rolled up into a cylinder.  


5.) Aby nám držel váleček pohromadě, propícháme špejlemi či omotáme provázkem. Celý váleček obalíme slaninou, to proto, aby kuře po dopečení nebylo vysušené. 
     Use prick or string to keep roll together. Wrap roll with bacon - it will keep roll juicy.

6.) Váleček znovu okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou. Vložíme do pekáčku s trochou másla (nebo olivového oleje) a podlijeme kuřecím vývarem. 
      Sprinkle roll again with salt, pepper and smoked pepper. Put roll in a baking dish with a little butter (or olive oil) and pout with chicken broth. 

7.) Pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut na 180 C (350F). 
      Bake in preheated oven for about 50 minutes at 180C (350F).

8.) Servírujeme s brambory, kaší či knedlíky. 
     Serve with potatoes, masked potatoes or dumplings. 



Žádné komentáře:

Okomentovat