It supposed to be Gugelhupf cake, but we didn´t have the right baking form, so I baked gugelhupf bread :-)
INGREDIENCE NA CHLEBÍK / INGREDIENTS FOR BREAD
-
- na dort použij všechny ingredience dvakrát / for cake use everything twice
- 150g cukru / sugar
- 0,5 špatka soli / pinch of salt
- 75ml mléka / milk
- 150g polohrubé mouky / wondra flour
- 80g másla / butter
- 0,5 špetka citrónové kůry / pinch of lemon zest
- 1 lžička kypřícího prášku / tsp of baking powder
- 2 vejce / eggs
NÁVOD / INSTRUCTIONS
1.) Máslo utřeme do pěny, přidáme 2 žloutky, cukr, a třeme dál.
Whip the butter until foam, add 2 egg yolks, sugar, and whip again.
2.) Přilijeme trochu vlažného mléka a prosátou mouku s práškem do pečiva a
citrónovou kůrou.
Add milk (room temperature) and flour with baking powder and lemon zest.
3.) Nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků se špetkou soli.
At the end add whipped egg whites with a pinch of salt.
4.) Obě směsi smícháme dohromady.
Mix two mixtures together.
5.) Těsto vylijeme do připravené formy.
Pour the dough into the prepared pan.
6.) Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 180 C (350F).
Bake in preheated oven for about 50 minutes at 180 C (350F).
Žádné komentáře:
Okomentovat