středa 11. listopadu 2015

Staročeská bábovka / Old Bohemian Cake


Měla to být bábovka, ale nemáme na ni formu, tak jsem upekla takový bábovkový chlebík :-) 

It supposed to be Gugelhupf cake, but we didn´t have the right baking form, so I baked gugelhupf bread :-) 

INGREDIENCE NA CHLEBÍK / INGREDIENTS FOR BREAD



-
















- na dort použij všechny ingredience dvakrát / for cake use everything twice

- 150g  cukru / sugar
- 0,5 špatka soli / pinch of salt
- 75ml mléka / milk
- 150g polohrubé mouky / wondra flour
- 80g másla / butter
- 0,5 špetka citrónové kůry / pinch of lemon zest
- 1 lžička kypřícího prášku / tsp of baking powder
- 2 vejce / eggs


NÁVOD / INSTRUCTIONS

1.) Máslo utřeme do pěny, přidáme 2 žloutky, cukr, a třeme dál. 
     Whip the butter until foam, add 2 egg yolks, sugar, and whip again.

2.) Přilijeme trochu vlažného mléka a prosátou mouku s práškem do pečiva a 
     citrónovou kůrou.

     Add milk (room temperature) and flour with baking powder and lemon zest.

3.) Nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků se špetkou soli.
     At the end add whipped egg whites with a pinch of salt.

4.) Obě směsi smícháme dohromady.
     Mix two mixtures together

5.) Těsto vylijeme do připravené formy.
     Pour the dough into the prepared pan

6.) Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 180 C (350F). 
     Bake in preheated oven for about 50 minutes at 180 C (350F).

Žádné komentáře:

Okomentovat